Genealogie De Groot

Voorwoord

Welkom op de online pagina van de familie de Groot. Op deze pagina staat de stamboom van onze familie. De oorsprong van de familie de Groot ligt waarschijnlijk in (land), die daar op dit moment al vele honderden families kent. Omstreeks (jaar) kwam de eerste de Groot naar (provincie) en daar begon de Nederlandse stamboom te groeien. Later volgden de takken de weg naar oost- en west Nederland. Kijkt u maar eens naar de personen die zich over diversen delen van Nederland verspreiden.

Wij zijn op zoek naar personen met de achternaam de Groot en verzamelen zoveel mogelijk over deze achternaam, zoals (oude) foto’s, krantenartikelen, geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties. Alle gegevens over afkomst, geboorte, huwelijk en overlijden zijn welkom. Mocht u in uw omgeving iets tegenkomen zou u dan zo vriendelijk willen zijn ons hiervan een kopie of een gescande afbeelding te sturen. Alle aanvullingen zijn welkom (ook de aanverwante familienamen). Schrijf ook vooral die oude familieverhalen op, heel veel kan later van onschatbare waarde blijken te zijn, zeker als het oudere familieleden betreft die niet het eeuwige leven hebben.

Hierbij willen wij tevens alle familieleden en aanverwanten heel hartelijk bedanken voor alle informatie en foto’s die wij al van u hebben ontvangen. Deze gegevens mogen onder geen beding worden gebruikt voor commerciële doeleinden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de samenstellers.

Privacy Bij het onderzoek naar je familie kom je veel persoonlijke gegevens tegen, ook van mensen die nog leven. De gegevens die wij hier publiceren zijn veelal gevonden in publieke archieven en op Internet. Ook zijn veel gegevens door de betrokken personen vrijwillig afgegeven. Mocht iemand desondanks bezwaren hebben tegen de gepubliceerde gegevens, dan wil ik deze graag verwijderen van deze website. Hiervoor is een e-mailtje voldoende.

De stamboom van de familie de Groot wordt onderhouden door:
Hans de Groot uit Assendelft – contact